Susanna Redeker

Susanna Redeker

MASSAGE | CRANIO SACRAAL THERAPIE
In 1989 ben ik de Wackers Kunstacademie gaan doen. Tijdens de kunst academie masseerde ik wel eens mede studenten en zo kwam ik in aanraking met massage! Masseren is voor mij ook een vorm van creatief bezig zijn, geen enkel mens is immers hetzelfde!
Ik heb met veel plezier de School voor Massage in Amsterdam gedaan. Tijdens de opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met Cranio Sacraal met een weekend cursus van Dirk Oellibrandt; "De kunst van de bewuste aanraking."
Via via kwam ik terecht bij Cranio Sacraal Voetreflexologie van Frank van Run, ik voelde al snel het ritme van het lichaam. Na een Cranio Sacraal sessie van Frank heb ik besloten om in 2008 de opleiding te volgen bij Peirsman Cranio Sacraal Academie. Wat een gevoel van thuiskomen was dat! Het waren pittige jaren, met veel zelf verdieping, ont-wikkeling, groei en zelfbewustzijn. Ik voelde tijdens het geven van een Cranio Scaraal bahandeling hoe ik "thuis kwam in mijn lichaam". Het voelde aan als een meditatie, een geschenk van rust en ruimte in soms hectische drukke periode.
Deze thuiskomen en gevoel van rust en ruimte geef ik graag door tijdens mijn behandeling aan mensen!
Om aan alle regeltjes te voldoen heb ik bij Con Amore met veel plezier de medische basiskennis gehaald.
Door het overlijden van mijn vader kwam ik in aanraking met rouw en wat dit met mij deed, de verschillende manieren hoe iemand rouwt. Dit interesseerde mij en ik heb mij hierin verdiept door de opleiding te volgen bij Buro Nazorg voor rouw en verlies begeleiding.
Om ervaring op te doen, ben ik als gaan werken bij vrijwilliger bij Praten over Verlies. Dit is een online chat-programma, waar mensen anoniem met één van ons kan praten.

Opleidingen
- Van 1994 tot 1997 heb ik de HBO opleiding School voor Massage met veel plezier gevolgd en afgerond.
- Van 2008 tot 2013 heb ik de HBO opleiding tot Cranio Sacraal therapeute gevolgd bij Peirsman Cranio Sacraal Academie.
- In 2012 heb ik als aanvulling op mijn massage studies een opleiding gevolgd tot HBO Medische Basiskennis bij Con Amore.
- Tevens heb ik in januari 2014 de EHBO gehaald.
- Van september 2014 tot juni 2015 heb ik de opleiding Rouw en verlies goed afgerond bij Buro Nazorg.

Nascholing
Om bij te blijven wat er al gaande is rondom rouw en verlies; cranio sacraal; massage of de medische basiskennis; doe ik regelmatig bijscholing.
In december 2016 ga ik assisteren bij de follow up bij de PCSA. In januari 2017 assisteer ik bij de psoas module. In september 2017 staat de module stervensbegeleiding bij PCSA in mijn agenda.

Ik werk vanuit kennis, vaardigheden, intuïtie, integer, met aandacht en respect en een open hart. Met een gesprek en- / of Massage of Cranio Sacraal behandeling werk ik vanuit de holistische benadering. Dat is voor mij een prachtige manier om de cliënt bewust te worden van het lichaam, van wat er in het lichaam leeft. Een behandeling geven is voor mij een vorm van meditatie, ik ervaar het als rustgevend.Geen opmerkingen:

Een reactie posten